zaterdag 25 januari 2014

La Blaugrana maffia familia?

2 juni 2013 zitten ze daar op een geheime locatie in Brazilië.
Sandro Rosell namens FC Barcelona en Neymar Sr namens Neymar Jr. Sandro Rosell zegt "I'll make you an offer you can`t refuse" en schuift een pro forma contract richting Neymar Sr. Neymar Sr. steekt een sigaar op en zegt: "you are wrong my friend , "YOU can`t refuse this" en schuift een contract terug. 3 juni komt het officiële bericht Neymar Jr is speler van FC Barcelona en gekocht voor 57,1 miljoen men spreekt meteen na de Confederationscup over een "koopje".

Bijna 7 maanden later:  "socio" Jordi Cases stuit op de papieren van de Neymar transfer en ziet dat er 17,1  miljoen aan Santos (de vorige club van Neymar Jr) is overgemaakt en 40 miljoen aan het bedrijf N&N. Verdere onderzoek leert Jordi Cases dat Neymar Sr. en moeder Nadine eigenaar zijn van N&N. Vreemd denkt Jordi; Neymar Jr. had toch een overeenkomst voor zijn spelersrechten met een supermarktketen en 2 investeerders?
Jordi de integere "socio" die hij is besluit zijn voorzitter Sandro Rosell hierover aan de tand te voelen, omdat hij immers van mening is dat "socios" mogen weten hoe hun club zaken doet en hun geld uitgeeft.
Een paar dagen later heeft Jordi een afspraak met Sandro Rosell. Na het voorleggen van zijn vraag krijgt Jordi geen antwoord van zijn voorzitter en de vraag of hij zijn kantoor kan verlaten, omdat hij met belangrijkere zaken bezig is. Beledigd loopt Jordi het kantoor van Sandro Rosell uit, benadert een vooralsnog onbekende bron en dient  via hem of haar een aanklacht in tegen Sandro Rosell bij de rechtbank, jegens het gebrek aan transparantie rondom de Neymar transfer.

Binnen no time lekt dit uit naar de media en nog geen week later komt nogal gerespecteerde blad en website Marca uit met nog meer nieuws: Neymar zou 86,2 miljoen  hebben gekost!. Navraag van een Catalaanse reporter bij Jordi leert dat hij alleen de 17,1 miljoen + 40 miljoen gezien zou hebben. Wel komt hij met nog meer nieuws: Sandro Rosell zou een geheimhoudingsovereenkomst getekend hebben met Neymar Sr. dus zou een aanvullende 29 mil. buiten de boeken hem niks verwonderen. Nog geen dag later komt het nieuws uit: Sandro Rosell treedt af als voorzitter van FC Barcelona.

2 dagen later komt FC Barcelona met een officiële verklaring: De transfer van Neymar Jr. was inderdaad 57,1 miljoen waarvan inderdaad 40 miljoen naar N&N is overgegaan omdat bij een contractverlenging van Neymar Jr. in 2011 de spelersrechten volledig zijn opgekocht door N&N. Daarnaast hebben FC Barcelona en Santos een vriendschappelijk duel gespeeld met een opbrengst van bijna 2,5 miljoen, daarnaast zou er 10 miljoen via shirtsponsor Qatar Airways bijgeteld worden  (men spreekt van een tekenbonus) en zou dat bedrag over 5 jaar verspreid  overgemaakt worden aan de stichting van Neymar Jr. Neymar zelf zou 8,7 miljoen verdienen. Tevens heeft Barcelona meteen voor 7,9 miljoen de eerste koop opties gekocht op 3 andere Santos spelers.

Maar hoe zit het met het Supermarktketen ?

 N&N hebben hetzelfde jaar vóór Neymar zijn contractverlenging al via een investeringsbedrijf met 8,8 miljoen vooruit en een "lening" van 10 miljoen (die na een eventuele transfer van Neymar jr zou worden ingelost) een meerderheidsaandeel in het supermarktketen hebben gekocht. Wat het ontvangen van 40 mil volledig verklaart door Neymar Sr., maar het versturen van het bedrag en de gekochte opties op 3 andere spelers door Rossel echter niet.

Hoe komt Marca op 86,2 miljoen?

Een snelle rekensom leert (Transfer 57,1 mil + Bedragen stichting 12,5 mil + 8,7 mil salaris en 7,9 mil opties = 86,2 Mil) dat Marca waarschijnlijk alle bovenstaande bedragen tot Neymar zijn transfersom zou hebben kunnen gerekend. Maar de rechtszaak zal dat uitwijzen.

Ik zou jongens als Vilhena, Piazon, Bakkali, Fischer en Promes willen adviseren zo snel mogelijk contact op te nemen met Neymar Sr. niet alleen zorgt de beste man voor extra geld voor je oude club, maar maakt hij je indirect ook grootaandeelhouder van een supermarktketen en doet dit geheel volgens de wet. Mocht dat gelukt zijn contact meteen de vader van Messi voor je belastingzaken met als kanttekening dat die mogelijk niet helemaal volgens de wet werkt.

Grtz: De betweter


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten